Bouygues verhoogt nogmaals bod op SFR

© Reuters

Het Franse bouw- en telecomconcern Bouygues heeft zijn miljardenbod op SFR, de telefonietak van mediaconcern Vivendi, aanzienlijk verhoogd.

Het Franse bouw- en telecomconcern Bouygues heeft zijn miljardenbod op SFR, de telefonietak van mediaconcern Vivendi, aanzienlijk verhoogd. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Het is de derde keer dat Bouygues met een verbeterd voorstel komt. Met een nieuw bod van 15 miljard euro in contanten plus een aandelenbelang in het fusiebedrijf ter waarde van minstens 1 miljard euro, probeert Bouygues alsnog Altice af te troeven. Vivendi heeft de afgelopen weken exclusief onderhandeld over een verkoop van SFR aan datkabelbedrijf.

Als de beoogde kostenvoordelen door de fusie worden gerealiseerd, kan Vivendi aan het nieuwe bod meer dan 17 miljard euro overhouden. Twee eerdere voorstellen waren in totaal een kleine 15 miljard euro waard. Altice biedt 11,75 miljard euro in contanten en een belang van 32 procent in het gecombineerde bedrijf. De afgelopen weken deed Bouygues verwoede pogingen om in te breken in de onderhandelingen tussen Vivendi en Altice.

Mogelijke concurrentiebezwaren bij een fusie met Bouygues waren een belangrijke overweging voor Vivendi om met Altice in zee te gaan. Bouygues is al een grote aanbieder van mobiele telefonie in Frankrijk, terwijl Altice via zijn Franse dochterbedrijf Numericable een nieuwe toetreder zou worden.

Ook de Franse politiek ziet SFR liever in handen vallen van Bouygues, omdat dat bedrijf garanties heeft afgegeven over behoud van werkgelegenheid. Om diezelfde reden steunt ook de vakbond Force Ouvrière het bod van Bouygues, zo meldden Franse media vrijdag.

(Belga, FT)

Partner Content