Box.com trekt naar de beurs

Cloudopslagdienst Box.com wil 250 miljoen dollar ophalen door naar de beurs te trekken. Daarmee steekt het concurrent Dropbox voorbij.

Cloudopslagdienst Box.com wil 250 miljoen dollar ophalen door naar de beurs te trekken. Daarmee steekt het concurrent Dropbox voorbij. Het was al een tijdje duidelijk dat Box.com voor een IPO (initial Public Offering) zou gaan. Maar nu is er ook een officiële intentie. Het bedrijf werd in 2005 opgericht door huidig ceo Aaron Levie en huidig cfo Dylan Smith. Het zal genoteerd worden onder de naam ‘BOX’ op de beurs van New York (NYSE).

De beursgang lijkt nodig. Het bedrijf telt volgens beursdocumenten 25 miljoen gebruikers en in totaal maken 225.000 organisaties gebruik van Box, waarvan 34.000 als betalende klanten. Het bedrijf leeft vandaag vooral op venture capital, zo haalde het in april 2010 337 miljoen dollar op. Toen aan een waardering van 18 dollar per aandeel. Voor de beursgang zelf is er nog geen richtprijs bekendgemaakt.

Door nu al naar de beurs te trekken steekt Box concurrent Dropbox voorbij. Die sloot in december nog een overeenkomst met Dell om de toepassing op zijn pc’s aan te bieden. Ook heeft Box stevige concurrentie van Google en Microsoft die met Drive en OneDrive gelijkaardige diensten aanbieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content