Boze klanten willen servers terug van Nederlandse bitcoinfabriek
Klanten van Koinz Trading doen aangifte tegen deze zelfverklaarde ‘bitcoinfabriek’. Ze investeerden duizenden euro’s in het bedrijf, dat beloofde hiervoor servers neer te zullen zetten om bitcoins te minen en een deel van de winst te delen. De boze klanten zeggen echter nauwelijks iets terug te hebben gekregen.
Het gaat om zowel Nederlandse als Belgische klanten, die worden vertegenwoordigd door advocaat Marco Kalmijn. Kalmijn stelt dat de klanten samen enkele miljoenen euro’s in Koinz Trading hebben geïnvesteerd, maar daar amper iets voor hebben teruggekregen.Sommige klanten zijn al sinds september niet meer betaald en eisen nu de computers terug waarin zij hebben geïnvesteerd.
“Maar het is nog maar de vraag of die computers überhaupt bestaan”, zegt de advocaat tegen de NOS. “Er is drie keer een afspraak gemaakt om de computers op te halen, maar drie keer is de afspraak afgezegd”. Inmiddels is een deurwaarder ingeschakeld die beslag moet leggen op de computers, al is de locatie van deze systemen niet bekend.
‘Smerig spelletje’
Klanten konden voor bijna 3.000 euro investeren in een computer, waarvan het bedrijf beloofde dat deze maandelijks 0.3 bitcoin zou produceren. Met de huidige bitcoin-koers komt op dat neer op zo’n 3.400 euro. Al heeft Koinz Trading de tarieven intussen opgetrokken: klanten die nu nog willen investeren in een server moeten 6.100 euro neerleggen en die genereert volgens het bedrijf maandelijks nog 0.2 bitcoin.
Koinz Trading is opgericht door Berry van Mourik, die tegenover de Volkskrant toegeeft dat er achterstanden zijn met het uitkeren van bitcoins. De betalingen zouden inmiddels echter weer op gang zijn gekomen. “Als de koers van de bitcoin niet zo hoog was gestegen, dan was betalen niet zo moeilijk geweest. Als ik te snel uitbetaal, kan ik mijn rekeningen niet meer voldoen”, aldus Van Mourik. De oprichter is niet blij met de actie van de boze klanten en stelt dat zij ‘een smerig spelletje’ spelen.
In samenwerking met Dutch IT-channel
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier