Bpost bank stapt in mobiel betalen

© Belga

In 2014 zullen klanten van bpost bank niet alleen mobiel kunnen bankieren, maar ook mobiel betalen in 67 McDonald’s-filialen.

Vanaf begin januari 2014 zullen klanten van bpost bank mobiel kunnen bankieren, en vanaf de lente kunnen ze met de app Seqr mobiel betalen in McDonald’s. “Die twee innovaties beantwoorden aan de bpost bank reality check: eenvoudig, veilig en voor iedereen”, stelt CEO David Moucheron. De bank, die op basis van het aantal transacties per jaar (160 miljoen) de vierde is van het land, volgt daarmee andere banken die al apps lanceerden waarmee je via smartphone of tablet bankzaken kunt verrichten. “Alle gebruikelijke verrichtingen zijn op die manier mogelijk”, zegt Moucheron.

Mobiel betalen

Naast mobiel bankieren, stapt bpost bank ook in mobiel betalen. Daarvoor werkt de bank samen met het Zweedse Seamless, een van de grootste wereldwijde leveranciers van mobiele betaaloplossingen, en de fastfoodketen McDonald’s.

België wordt het zevende land waarin Seamless haar app Seqr lanceert. “Hiermee kunnen gebruikers snel en veilig aankopen doen in winkels en online”, legt Seamless-woordvoerder Marcel Roelants uit.

“Wie de app heeft, scant de QR-code aan de kassa van McDonald’s. Wie een toestel met NFC-technologie heeft, houdt zijn toestel tegen de code, waarin een antenne zit. Na bevestiging met de persoonlijke pincode wordt de rekening van de klant onmiddellijk gedebiteerd.”

Draagvlak

Vanaf de lente van 2014 kunnen klanten van bpost-bank terecht in de 67 filialen van McDonald’s, maar Seamless hoopt dat in de toekomst iedereen de app kan gebruiken. “We zijn tevreden dat bpost bank met ons in zee gaat, en hopen zo een draagvlak te creëren”, zegt Roelants. “Dat kan ook betekenen dat we gaan samenwerken met andere banken.” (Belga/MI)

Partner Content