Bpost neemt Amerikaanse e-commercespeler over

Koen Van Gerven, topman van bpost © belga

Bpost neemt het Amerikaanse Radial over voor 820 miljoen dollar. Met de overname krijgt het niet enkel voet aan grond in de VS, maar ook toegang tot expertise rond verschillende facetten van e-commerce.

Radial heeft zijn hoofdzetel in Pennsylvania en telt zo’n 6.700 voltijdse werkkrachten. Het beschikt over 24 distributiecentra en verwerkte vorig jaar meer dan 306 miljoen items. De omzet voor dit jaar ligt tussen de 970 en 1.020 miljoen dollar met een EBITDA tussen 65 en 70 miljoen euro.

Bpost wil met de overname klanten in Europa en Noord-Amerika een grensoverschrijdende dienstverlening aanbieden. Maar naast een geografische uitbreiding beschikt Radial ook expertise rond e-commerce mee. Zo biedt het diensten aan rond betaling, belasting en fraudebescherming, orderverwerking en klantendienstverlening voor merken en retailers.

“De expertise en de competenties van Radial haar medewerkers zijn een unieke toevoeging voor bpost en zullen helpen om een leider te worden binnen de e-commerce logistiek. Ik verwelkom graag alle Radial werknemers in onze bpost familie.” Aldus Bpost ceo Koen van Gerven in een persmededeling.

De overname moet tegen het laatste trimester van dit jaar rond zijn. Radial was tot nu toe een privébedrijf in handen van investeringsfondsen waaronder Sterling Partners en Longview Asset Management.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content