Bpost rekent op SAP

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

SAP België heeft een belangrijk contract gewonnen bij bpost.

SAP België heeft een belangrijk contract gewonnen bij het Belgische postbedrijf bpost, het vroegere ‘De Post’.

Bpost is, binnen het zogenaamde ‘Excell-programma’, op zoek naar een nieuw it-platform waarmee het snel en accuraat prijsmodellen kan definiëren en aan prijszetting kan gaan doen. De reden is genoegzaam bekend: de liberalisering van de postmarkt is nakend en zal het toekomstige productaanbod in belangrijke mate bepalen. Daarom moet bpost sneller nieuwe producten kunnen lanceren, waarbij die prijsmodellen en prijszetting van groot belang zijn. De softwareoplossing die daarvoor gezocht wordt, moet garanderen dat de businessprocessen end-to-end ondersteund worden.

SAP haalde het van twee andere kandidaten, waarvan één een zelfgebouwde oplossing aanbood op basis van de business rules engine iLog van IBM, en een andere een volledig zelfgebouwde oplossing voorstelde. De Duitse softwarereus levert in het bijzonder SAP Convergent Charging. Dat is de nieuwe naam is voor de op Java ontwikkelde software van Highdeal, een spin-off van France Telecom die in 2009 door SAP werd overgenomen. Momenteel zit het project in een proof-of-concept-fase, waarbij moet aangetoond worden of het product op de eisen van bpost aansluit.

Het contract loopt over 10 jaar. Zowel SAP als bpost willen de waarde ervan niet kwijt. Bpost is vandaag al SAP-klant voor SAP Business Objects XI en Business Objects Planning and Consolidation.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content