Breedband ook in de woonkamer

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Tegen 2016 zullen er al bijna 900 miljoen ‘connected-tv’s’ zijn.

De woonkamer wordt in groeiende mate belangrijker voor operatoren. Tegen 2016 zullen er bijvoorbeeld wereldwijd al bijna 900 miljoen ‘connected-tv’s’ zijn.

Dat berekende onderzoeksbureau Informa, dat de cijfers bekend maakte naar aanleiding van het Broadband World Forum in Parijs. Daar werd door operatoren en leveranciers druk gepraat over hoe breedband zal evolueren. Naast de evidente discussie over de technologie – fiber versus koper of coax – was ook content een belangrijk thema. Daarbij is een steeds groter wordende rol weggelegd voor de woonkamer.

Waar er momenteel zo’n 82 miljoen connected tv’s (televisies die uitgerust zijn met een internetverbinding) in omloop zijn, zal dat aantal tegen 2016 al toegenomen zijn tot 891,7 miljoen. Maar ook andere toestellen in de woonkamer zullen tegen dan ‘connected’ zijn, aldus Informa. Denk dan aan gameconsoles (nu nog 179,4 miljoen, tegen 2016 bijna 268), maar ook aan Blu-ray spelers: met 35 miljoen ‘connected’ spelers nu nog beperkt maar binnen 5 jaar zou het toch ook al over 364 miljoen stuks gaan. Ook in zogenaamde ‘hybrid set-top boxen’ en ‘media streamers’ ziet Informa een toekomst weggelegd voor breedbandtoepassingen.

Meer over het Broadband World Forum leest u in Data News van deze week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content