‘Brexit gaat Europese tech-uitgaven niet raken’

© REUTERS

Als het Verenigd Koninkrijk zich straks afsplitst van de Europese Unie dan zal dat waarschijnlijk een licht negatieve impact hebben op de IT-uitgaven in het land. Voor Europa ziet het er beter uit.

In eerste instantie zou een afscheiding voor een licht negatieve daling in de IT-uitgaven zorgen aan Britse kant. Voor Europa blijft het op een status quo. Dat verwachten de Europese analisten van IDC volgens een (betalende) paper dat het bedrijf heeft gepubliceerd.

Kort samengevat zien de analisten het onwaarschijnlijk dat veel bedrijven meteen zouden weggaan bij hun IT-leverancier of servicebedrijf. Zeker gezien velen van hen contracten hebben die over meerdere jaren lopen. Mocht dat alsnog gebeuren dan zal dat aan Britse kant vooral merkbaar zijn in sectoren als financial services, manufacturing en retail & wholesale. Wel zou er rond IT in de publieke sector en de grondstoffensector een stijging kunnen zijn.

IDC plakt geen exacte cijfers op een vertrek en nuanceert zelf dat de impact pas op langere termijn in te schatten valt. Wel verwacht slechts één op tien analisten dat een Brexit positief zal zijn voor de Europese IT-uitgaven. Minder dan één op tien gelooft dat ook de Britse IT-uitgaven zullen toenemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content