Britney doet het weer

Er zijn nog zekerheden in het leven: ook dit jaar blijkt ‘Britney Spears’ de meest gezochte term op internet.

Er zijn nog zekerheden in het leven: ook dit jaar blijkt ‘Britney Spears’ de meest gezochte term op internet.

Traditioneel is december dé maand waarin lijstjes, rangschikkingen en jaaroverzichten het nieuws domineren. Voor Yahoo eindigt het jaar blijkbaar al op 1 december, want dat is de dag waarop de zoekmachine [de ‘Top 10 Searches for 2008’ publiceert].

Aan haar muziek zal het zeker niet gelegen hebben, maar ook dit jaar wordt hun ranglijst van meest ingetikte zoektermen aangevoerd door Britney Spears. Dat is zowaar al de zevende keer op acht jaar tijd: je zou al voor minder sterallures krijgen.

Dat de lijst vooral een Amerikaans verhaal is, blijkt uit de nummer 2: de Amerikaanse worstelcompetitie WWF. Minder onverwacht is dan weer dat de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama ook in de top drie eindigt.

De vierde plaats is voor Miley Cyrus. Zegt haar naam u niet meteen iets? Het was deze tienerster die dit jaar voor ophef zorgde door topless – of zo leek het toch – te poseren in een fotoreportage. Naar een rode draad doorheen de top-10 is het overigens niet ver zoeken: de helft van de meest populaire zoektermen zijn namen van vrouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content