Brits bedrijf demonstreert humanoïde robot met levensechte gezichtsuitdrukkingen (video)

Dit is Ameca: een humanoïde robot die gezichtsuitdrukkingen kan maken. © Engineered Arts
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Engelse ontwerper en fabrikant van humanoïde robots Engineered Arts pakt uit met een robot die levensechte gezichtsuitdrukkingen maakt.

Voor je meteen in een ongemakkelijke kramp schiet: Ameca – zoals de robot heet – is vooral een ontwikkelingsplatform en een showcase van wat technologisch mogelijk is. Je kan hem/haar op een evenement tegen het lijf lopen of op een conferentie zien aandraven: precies het doel dat Engineered Arts voor ogen heeft. Op de CES in Las Vegas bijvoorbeeld zal Ameca te zien zijn.

Engineered Arts tekende eerder al voor de Mesmer en RobotThespian robots. Wat Ameca onderscheidt zijn de levensechte gezichtsuitdrukkingen die de robot kan maken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ameca bouwt voort op de Mesmer-technologie en is naast een opmerkelijke showcase ook een ontwikkelingsplatform. De bedoeling is dat de hardware en het besturingssysteem gekoppeld worden aan de cloud en dat er allerlei artificiële intelligentie en machine learning algoritmes op losgelaten worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content