Britse durfkapitalist Vitruvian neemt meerderheidsbelang in Voxbone

. © .
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Britste durfkapitalist Vitruvian Partners verwerft een meerderheidsbelang in Voxbone. De Brusselse VoIP-specialist hoopt met de hulp van de venture capitalist sneller te kunnen groeien.

Het Brusselse Voxbone levert wholesale VoIP-diensten aan 850 telco’s, multinationals en KMO’s in 56 landen. Om dit te kunnen doen heeft het bedrijf de voorbije jaren een globaal netwerk van IP points of presence (PoP’s) uitgerold. Tot de klanten behoren onder meer Orange Business Services, Deutsche Telecom, Telefonica en Skype.

Hoewel Voxbone aan de oppervlakte blijft over zijn financiële gezondheid en de ordegrootte van de deal met Vitruvian, oppert het management dat het bedrijf winstgevend is en dat de omzet sinds het ontstaan in 2005 groeit met 29 procent op jaarbasis. In 2007 trok de VoIP-specialist al eens 1,1 miljoen euro extern kapitaal aan bij enkele angel investors en bij het kapitaalfonds E-Merge.

“Sinds die kapitaalinjectie staan we volledig op eigen benen”, legt Voxbone ceo Itay Rosenfeld uit, “maar dit jaar zagen onze investeerders de kans om een mooie return te halen. Daar zijn ze op ingegaan.”

Rosenfeld hoopt dat hij sneller zal kunnen schakelen en in nog meer landen actief zal kunnen worden dankzij de hulp van Vitruvian. “Recentelijk hielden we ons op vraag van onze klanten al bezig met enkele nieuwigheden (zoals het aanbieden van noodoproepen), maar omwille van onze beperkte middelen gingen die dingen niet snel genoeg vooruit. Dat verandert nu.”

Voxbone stelt momenteel een kleine 100 mensen te werk, voornamelijk in Brussel, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Of het er straks meer zullen zijn of minder, is nog niet helemaal duidelijk, omdat de plannen met Vitruvian nog gefinaliseerd moeten worden.

Wel duidelijk is dat Voxbone meer overnames wil doen en strategische partnerships wil aangaan om zijn dienstenportfolio nog gevoelig uit te breiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content