Britse koningin krijgt iPod van Obama

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Britse koningin Elizabeth II heeft een iPod cadeau gekregen van de Amerikaanse president Barack Obama.

De Britse koningin Elizabeth II heeft een iPod cadeau gekregen van de Amerikaanse president Barack Obama.

Barack Obama werd verwacht op een receptie in Buckingham Palace samen met de leiders van de G20-landen , maar mocht eerst even bij koningin Elisabeth II en prins Philip ‘op visite’. En zoals dat hoort, hadden Barack en zijn vrouw Michelle ook een cadeautje voor de gastvrouw mee.

Dat bleek zowaar een gepersonaliseerde iPod te zijn. Op het toestel had de Amerikaanse president een video van een bezoek van de koningin aan Washington en de staat Virginia in 2007 laten zetten. De koningin had gelukkig ook eraan gedacht om voor de Obama’s een cadeautje te voorzien. Helaas voor de president waren dat geen technologische snufjes, maar… portretten van koningin Elisabeth II en prins Philip.

Mogelijk schonden Obama en de Britse koningin hiermee wel het auteursrecht. Dat zeggen althans de Britse Open Rights Group en de Amerikaanse Electronic Frontier Foundation. Hiermee willen beide verenigingen vooral aantonen dat het auterusrecht bijzonder ingewikkeld is en dat consumenten allerlei onredelijke beperkingen opgelegd krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content