Britse overheid houdt koppig vast aan IE6

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Britse overheid ziet geen bewijs waarom nieuwere browsers veiliger zouden zijn dan Internet Explorer 6 van Microsoft.

De Britse overheid ziet geen bewijs waarom nieuwere browsers veiliger zouden zijn dan Internet Explorer 6 van Microsoft.

Een petitie van meer dan 6000 mensen vroeg de Britse overheid om over te stappen naar een recentere internetbrowser dan Internet Explorer 6 (IE6), zo meldt Tweakers. De Britse ambtenaren werken vandaag nog altijd met de bijna tien jaar oude browser. De petitie noemt IE6 onveilig en looft de acties van de Franse en Duitse overheid om een upgrade te adviseren. Er wordt geargumenteerd dat wanneer de overheid het voorbeeld geeft om over te stappen naar een nieuwere (veiligere) browser, veel mensen en bedrijven zullen volgen.

Het antwoord van de regering is opmerkelijk: “Complexe software zal altijd zwakke plekken bevatten en gemotiveerde tegenstanders zullen altijd moeite doen om die te ontdekken en er voordeel uit te halen. Er is geen bewijs dat upgraden van de recentste, volledig gepatchte versies van Internet Explorer naar andere browsers een en ander voor gebruikers veiliger maakt.”

Ook naar IE8 overstappen, is geen optie zo blijkt. De overheid noemt het een tijdsintensief en duur werk, omdat ook alle gebruikte webapplicaties opnieuw moeten getest worden. “Daarom is het in veel gevallen meer kostenefficiënt om IE6 te blijven gebruiken en te vertrouwen op andere maatregelen, zoals firewalls en virusscansoftware, om de internetgebruikers van de overheidssector verder te beschermen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content