Britse politie gaat Facebook bij ontwikkelen AI

Pulpnieuws haalt echt nieuws in op Facebook

De Britse politie gaat met Facebook samenwerken om het uitzenden van terreuraanslagen via het platform tegen te gaan. Om kunstmatige intelligentie te bouwen die terreurbeelden herkent, worden onder meer beelden van schietoefeningen gedeeld.

De politie in de Britse hoofdstad gaat beelden delen met Facebook van agenten die oefenen met vuurwapens. Het bedrijf kan zo technologieën ontwikkelen waarmee een livestream van een aanslag kan worden herkend.

De videobeelden worden ook naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gestuurd. Dat zal ze vervolgens delen met andere bedrijven die vergelijkbare technologieën willen ontwikkelen, zegt de politie in een verklaring.

Kunstmatige intelligentie verbeteren

Bedoeling is om livestreams van schietpartijen sneller te herkennen en blokkeren. Bij de schietpartij in Christchurch zond de schutter beelden van zijn aanval op twee moskeeën uit via internet. Die zijn live minder dan tweehonderd keer bekeken, zei Facebook eerder dit jaar. De video van de moordpartij met 51 doden werd later echter nog wijder verspreid.

Facebook zegt de kunstmatige intelligentie te willen verbeteren zodat dergelijke livestreams kunnen worden herkend. De samenwerking met de Britse politie zou daarbij helpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content