Britse regering wil ambtenaren op Twitter

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Britse overheid wil dat ambtenaren voortaan ook Twitter inzetten als communicatiemiddel.

De Britse overheid wil dat ambtenaren voortaan ook Twitter inzetten als communicatiemiddel.

Alle medewerkers kregen daarom een 20 pagina’s tellend document toegestuurd waarin het gebruik van Twitter toegelicht wordt. Het document leest enerzijds als een handleiding voor de basisfunctionaliteit van de microblogging-dienst, maar legt de ambtenaren daarnaast ook een aantal vuistregels op die ze moeten respecteren.

Per dag moet elk departement minstens twee en maximaal tien tweets per dag de wereld insturen. Tussen elk bericht moet wel een wachttijd van minstens dertig minuten gerespecteerd worden: kwestie van de burger niet te overladen met informatie. In het document worden verder ook een aantal concrete scenario’s geschetst waarbij het gebruik van Twitter aangewezen zou zijn. Zo wordt er ook uitdrukkelijk melding gemaakt van de mogelijkheid om tijdens ernstige incidenten de Twitter-service te gebruiken als een intern communicatiemiddel tussen de verschillende overheidsdiensten.

Misschien dat het incident rond valse Twitter-berichten in juni de noodzaak aan een degelijke briefing aan het licht gebracht heeft. Toen verspreidde iemand ‘Tweets’ over de dood van popster Michael Jackson die zogezegd van de Britse Minister van Buitenlandse zaken David Miliband afkomstig waren. De Britse overheid haastte zich nadien om te verduidelijken dat Miliband helemaal geen Twitter-account had.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content