Britse tiener bestraft voor hacken provider

© Belga

Een zeventienjarige Britse jongen is dinsdag veroordeeld voor het hacken van provider TalkTalk vorig jaar. Hij kreeg twaalf maanden heropvoeding, zijn iPhone is in beslag genomen. Bij de hack werden de gegevens van 157.000 klanten van TalkTalk buitgemaakt.

De jongere ontdekte een gat in de beveiliging van de TalkTalk-systemen. Die kwetsbaarheid zette hij op hackingsites. Daardoor onderging het bedrijf meer dan 14.000 cyberaanvallen.

Volgens de provider heeft dat 42 miljoen pond gekost, omgerekend 50 miljoen euro. TalkTalk kreeg 400.000 pond boete voor de gebrekkige beveiliging.

De jongen viel ook de universiteiten van Cambridge en Manchester aan. Tijdens de rechtszaak zei hij dat hij zijn vrienden wilde laten zien wat hij kon.

Een negentienjarige medeverdachte uit Wales bekende dinsdag schuld. Hij hoort in maart zijn straf. Op het moment dat TalkTalk werd gehackt, was hij op borgtocht vrij voor een andere aanval. De Welshman probeerde zijn slachtoffers af te persen met gestolen informatie. Hij wilde dat ze bitcoins zouden overmaken naar zijn wallets, anders zou hij privégegevens naar buiten brengen.(ANP)

Partner Content