Broadcom koopt Brocade, maar wil slechts een deel houden

. © .

Chipmaker Broadcom legt enkele miljarden op tafel voor de overname van Brocade. Daarbij wordt een deel van die laatste op termijn alweer verkocht om klanten niet op stang te jagen.

Het Amerikaanse Brocade Communications Systems Inc. wordt voor 5,5 miljard dollar verkocht aan het Singaporese Broadcom, vroeger bekend als Avago Technologies.

Door de verkoop worden de fiber channel storage networking products, gebruikt in het datacenter, geïntegreerd bij Broadcom. De IP networking business zal worden verkocht omdat die te fel overlapt met activiteiten van enkele belangrijke klanten. Onder die klanten vallen onder meer Cisco, HP Enterprise en Intel.

Zowel Bloomberg als Reuters lieten begin deze week al verstaan dat de deal er zat aan te komen. Daarop schoot het aandeel eerder al zo’n dertig procent hoger. Broadcom betaalt nu zo’n 13,75 dollar per aandeel, Volgens Reuters is dat 46,7 procent hoger dan de koers van afgelopen vrijdag, voor de eerste concrete geruchten opdoken.

De overname is de zoveelste op rij in de sector waarbij chipmakers hun domein of marktaandeel willen uitbreiden. Vorige week nog lijfde Qualcomm NXP Semiconductors in voor 38 miljard dollar. Broadcom zelf werd vorig jaar gekocht door Avago voor 37 miljard dollar, sinds begin dit jaar gaan beiden door het leven onder de naam Broadcom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content