Brocade neemt Foundry over voor 3 miljard dollar

Opslagspecialist Brocade Communications Systems neemt Foundry Networks over en wordt een stevigere concurrent voor Cisco.

Opslagspecialist Brocade Communications Systems neemt Foundry Networks over en wordt een stevigere concurrent voor Cisco.

Brocade is vooral gekend voor zijn storage en datacenteroplossingen. Met de overname van Foundry kan het nu ook Ethernet switchen en routers aanbieden voor ondernemingen. Brocade heeft er 3 miljard dollar voor over, omgerekend 1,88 miljard euro. Daarmee probeert het bedrijf uit San Jose vooral de druk van Cisco te ondermijnen.

Cisco tracht met geïntegreerde storage-oplossingen de markt van Brocade binnen te dringen. Begin dit jaar lanceerde Cisco de Nexus, de opvolger van de succesvolle Catalyst 6500. Dezelfde maand pakte Brocade uit met de DCX backbone, een geïntegreerde SAN- en LAN-oplossing.

Brocade telt 2.500 medewerkers en haalde vorig jaar een omzet van 1,2 miljard dollar (750 miljoen euro). Het blijft de vraag of de overname van Foundry een krachtig antwoord is op de marketingkracht van Cisco. Foundry telt 1.100 werknemers en had vorig jaar een omzet van 607 miljoen dollar (380 miljoen euro). Het heeft zowat 2 procent van de wereldmarkt voor Ethernetswitchen in handen. Cisco staat voor 71 procent marktaandeel.

Volgens Tom Buiocchi, vice president marketing van Brocade, zijn “ondernemingen vragende partij naar een sterk en zeer betrouwbaar alternatief (voor Cisco). Dat is één van de redenen voor de overname,” aldus Buoicchi in een interview met Associated Press.

De transactie zou nog voor eind dit jaar rond moeten zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content