Brocade wil bestaande netwerkapparatuur slimmer maken

Een nieuw netwerk plaatsen kost tijd en geld. Maar Brocade beweert dat het de capaciteiten van één intelligente switch kan overdragen naar de al aanwezige apparatuur.

“Campusnetwerken praten nog altijd zoals 15 jaar geleden” zegt Steven De Ruyver, de Belgische country manager van Brocade. Daarmee verwijst hij naar een systeem waar verkeer van de ene plaats naar de andere gaat, terwijl dat vandaag veel meer kris kras door elkaar loopt. Maar de infrastructuur van toen is daar niet op aangepast.

De nood aan intelligente netwerkapparatuur is volgens het bedrijf vandaag groot. Vandaag verwachten gebruikers naast een vast netwerk ook wifi. “Tegelijk is er de opkomst van virtuele servers waardoor je vaak niet weet waar je app precies zit en er bijvoorbeeld veel meer verkeer komt vanaf bepaalde plaatsen.”

Maar heel je infrastructuur vervangen is zelden een optie voor een bedrijf. Daar wil Brocade nu een mouw aan passen met een aantal nieuwe switches en access points die uitgerust zijn met de zogenaamde HyperEdge-architectuur. “Als je bij ons één intelligente, duurdere, switch stackt met goedkopere apparatuur, dan wordt de intelligentie van die switches doorgestuurd naar de goedkopere toestellen.” Zegt De Ruyver.

De Ruyver wijst er op dat veel bedrijven de instelling hanteren dat ze lang doen met hetzelfde netwerk, maar wel bijkomende infrastructuur plaatsen naargelang de noden. Daar wil zijn bedrijf naar eigen zeggen op inspelen. “Hier kan je beginnen met standaardmateriaal en bij groei moet je je oude apparatuur er niet uitgooien. Tegelijk geeft de nieuwe apparatuur die intelligentie door aan bestaande infrastructuur.”

Al moet bestaande apparatuur wel met een korrel zout worden genomen. Zo is kan de intelligente switch zijn intelligentie enkel doorgeven aan andere Brocade-apparatuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content