Brocade wil datacenter van de toekomst beheren

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Convergentie, virtualisatie en cloud vormen voortaan het devies van alle ict-actoren. Brocade is van mening dat het netwerk het datacenter van de toekomst is, en pakte daarom onlangs uit met de Brocade One architectuur.

Convergentie, virtualisatie en cloud vormen voortaan het devies van alle ict-actoren. Brocade is van mening dat het netwerk het datacenter van de toekomst is, en pakte daarom onlangs uit met de Brocade One architectuur.

Het succes dat Brocade geboekt heeft in de wereld van de netwerkopslag of Storage Area Network (SAN), wil de firma nog eens overdoen met het datacenter van de toekomst. “The entire network is your datacenter”, meent John McHugh, Chief Marketing Officer van Brocade. Hij ziet in de virtualisatie de eerste stap op weg naar de cloud, of die nu privaat, publiek of gemengd is. Des te meer omdat de overname van Foundry in 2007 de firma in staat stelt om haar leadership in data- en opslagnetwerken te combineren met dat van Foundry in IP-netwerken.

Concreet profileert Brocade One zich als een architectuur die een uniform beeld geeft van alle elementen van het datacenter, weliswaar in bepaalde gevallen dankzij een uitgebreid ecosysteem. “Brocade One maakt het mogelijk om het datacenter te vereenvoudigen en te automatiseren, en er tegelijk een maximale flexibiliteit aan te geven.”

Brocade heeft al verschillende nieuwe producten ontwikkeld, sommige zijn reeds verkrijgbaar, terwijl andere dat pas de komende maanden zullen zijn. En met name de Virtual Cluster Switching die het mogelijk maakt om het eerste “datacenter Ethernet fabric” te bouwen. Of ook de Virtual Access Layer waarmee het beheer van de hypervisors, het verkeer en de migratie tussen VM geoptimaliseerd kan worden, evenals de Brocade Network Advisor voor LAN, SAN en geconvergeerd netwerkbeheer, evenals de Brocade Application Resource Broker die het beheer van de VM-resources verzekert. Maar Brocade heeft ook nieuwe Asic, nieuwe access and aggregation layer switches of ook ADC’s (Application Delivery Controllers) ontwikkeld om de beschikbaarheid en de performantie van toepassingen te optimaliseren.

Als we Brocade mogen geloven, zullen die verschillende elementen het mogelijk maken om de roll-out van de virtualisatie te vereenvoudigen, de werking van de toepassingen te optimaliseren en de beschikbaarheid van de netwerken te verhogen, terwijl de bestaande investeringen beschermd worden en de kostprijs lager is dan momenteel het geval is. “Onze oplossingen bieden een antwoord op de moeilijkste problemen die het datacenter stellen”, meent ceo Michael Klayko van zijn kant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content