Bruno Segers gaat RealDolmen leiden

Nu de eerste opwinding over het overnamenieuws rond Real en Dolmen wat gezakt is, is het tijd om de gevolgen te overschouwen. De nieuwe groep gaat RealDolmen heten, en krijgt Bruno Segers als ceo.

Nu de eerste opwinding over het overnamenieuws rond Real en Dolmen wat gezakt is, is het tijd om de gevolgen te overschouwen. De nieuwe groep gaat RealDolmen heten, en krijgt Bruno Segers als ceo.

Dat Real Dolmen overneemt – en niet andersom – mag voor velen toch een verrassing heten: de gezondheid die Dolmen uitademt steekt schril af tegen het hobbelige verleden van Real (Software). Het voorbije jaar was voor Real echter het jaar van de heropstanding: met de hulp van hoofdaandeelhouder Gores bouwde de Kontichse ict-dienstverlener zijn enorme schuldenberg af, begon het winst te maken en deed het zelfs een (kleine) overname.

Een fusie met Dolmen, waarop midden vorig jaar werd aangestuurd, sprong af. Maar Gores zag erg veel heil in het project: Dolmen is structureel winstgevend en heeft een erg goede reputatie. Beide elementen kunnen Real weer de juiste schwung bieden om er definitief bovenop te komen. Als het zover is zullen de Amerikanen naar alle waarschijnlijkheid hun aandelen ten gelde maken.

De nieuwe groep gaat RealDolmen heten, zo klinkt het in het persbericht. Pro forma zullen er zo’n 1700 mensen werken. Samen zullen de bedrijven goed zijn voor een omzet van 240,3 miljoen euro en een nettowinst van 12 miljoen euro. De nieuwe firma beoogt een ’totaaloplossingen’ aan te bieden: de ondersteuning van de volledige levenscyclus van een ict-oplossing (plannen, bouwen, uitvoeren). Het bedrijf zal zowel sterk staan in toepassingen als in infrastructuur.

Huidig chief operating officer van Real, Bruno Segers, krijgt de ceo-stoel. Jan De Ville, ceo van Dolmen, zal in een eerste fase de integratie mee begeleiden, maar vertrekt vanaf april 2008. “Nadien zal hij zich beschikbaar houden voor het verstrekken van advies”, aldus nog het persbericht. Ashley Abdo, afkomstig van Gores en huidig ceo van Real, zal voorzitter worden van de raad van bestuur van RealDolmen.

Doe [op onze homepage] ook mee aan de poll over de overname.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content