Brussel ambieert zelfrijdende wagens

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is betrokken bij een nieuw Europees project rond intelligente, milieuvriendelijke wagens.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is betrokken bij een nieuw Europees project rond intelligente, milieuvriendelijke wagens.

Het project bouwt voort op het afgelopen Citymobil-project met onder meer een ‘cybernetic transport system’ in Rome en zelfrijdende ‘pods’ op de luchthaven van Londen Heathrow als concrete resultaten. De bedoeling van het opvolgproject is om in een aantal Europese steden een proef op te zetten met elektrische wagens zonder chauffeur in het verkeer.

“Het project is pas gestart op 1 september en Brussel is een van de kandidaat-steden”, zei Pierre Schmitz in de marge van het ITS-congres in Brussel. Schmitz is binnen het Hoofdstedelijk Gewest verantwoordelijk voor alle internationale connecties rond mobiliteit. “Pas binnen enkele weken wordt meer info verwacht. De beslissing over de proefsteden moet nog genomen worden”, zei Schmitz nog. Daarnaast valt er sowieso nog veel te regelen rond verkeerswetgeving en verzekeringen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content