Brussel onderhandelt exclusief met Mobistar rond Irisnet2

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Het Brussels Gewest voert exclusieve onderhandelingen met Mobistar over het nieuwe Irisnet2 breedbandnetwerk. Andere kandidaten zijn Belgacom en Imtech. Het Irisnet2-dossier is een erg gevoelige materie. De toewijzing van het contract is al 2 jaar uitgesteld. Twaalf jaar geleden werd het Irisnet contract in de wacht gesleept door Telindus (nu Belgacom) en Mobistar (Orange). Midden maart maakte Brussels minister Brigitte Grouwels bekend dat er een doorbraak is. Er wordt nog onderhandeld met één partij. Verscheidene bronnen bevestigen ons dat het om Mobistar gaat. De andere twee kandidaten waren Belgacom en Imtech.

Het Brussels Gewest voert exclusieve onderhandelingen met Mobistar over het nieuwe Irisnet2 breedbandnetwerk. Andere kandidaten zijn Belgacom en Imtech.

Het Irisnet2-dossier is een erg gevoelige materie. De toewijzing van het contract is al 2 jaar uitgesteld. Twaalf jaar geleden werd het Irisnet contract in de wacht gesleept door Telindus (nu Belgacom) en Mobistar (Orange). Midden maart maakte Brussels minister Brigitte Grouwels bekend dat er een doorbraak is.

Er wordt nog onderhandeld met één partij. Verscheidene bronnen bevestigen ons dat het om Mobistar gaat. De andere twee kandidaten waren Belgacom en Imtech. De huidige Irisnet overeenkomst is alvast verlengd tot augustus. Het nieuwe contract draait om een periode van 10 jaar, verlengbaar met nog eens vijf jaar. De waarde wordt geschat op 100 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content