Brussels Airlines laat smartphones en tablets in vliegtuigmodus toe

© (c) Brussels Airlines

Op de vliegtuigen van Brussels Airlines is het vanaf 1 juni mogelijk om, tijdens de hele vlucht, smartphones, tablets en e-readers in vliegtuigmodus te gebruiken.

Op de vliegtuigen van Brussels Airlines is het vanaf 1 juni mogelijk om, tijdens de hele vlucht, smartphones, tablets en e-readers in vliegtuigmodus te gebruiken.
Ook tijdens het opstijgen en het landen kunnen deze gadgets voortaan gebruikt worden, al blijven functies als “wireless” en “bluetooth” niet toegelaten. Voor laptops en notebooks blijft een gebruiksverbod gelden tijdens het opstijgen en landen.

Niet bij zware mistIn sommige gevallen zal het gebruik van smartphones en tablets toch niet toegelaten zijn. “Als het vliegtuig moet landen in zware mist, bijvoorbeeld”, legt Brussels Airlines-woordvoerder Geert Sciot uit. “Dan maken de piloten gebruik van zeer gevoelige navigatie, en mag er geen interferentie zijn. Dat is een maatregel die we opgelegd gekregen hebben van de vliegtuigconstructeurs.”

De voorbereiding hiertoe heeft verschillende maanden geduurd. “Onze speeches zijn aangepast, de procedures zijn herschreven…”, zegt Sciot.

Verschillende andere luchtvaartmaatschappijen laten het gebruik van smartphones en tablets al toe. Het gaat onder meer om Air France, Lufthansa en Vueling. Eind oktober vorig jaar stemde eerst de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA in met de soepelere regels voor elektronica aan boord, al snel gevolgd door haar Europese tegenhanger AESA. Mede hierdoor kan je vandaag op een aantal transatlantische vluchten je tablet, mp3-speler of smartphone gebruiken bij het opstijgen of landen. Sommige maatschappijen bieden zelfs , tegen betaling, wifi aan tijdens de vlucht. (Belga/PVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content