Brussels Airport gaat voor open source BI

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Brussels Airport heeft voor een BI- en data-integratiepakket van Pentaho gekozen.

Brussels Airport heeft voor een BI- en data-integratiepakket van Pentaho gekozen, ten nadele van de aanwezige Oracle- en IBM-oplossingen.

De zoektocht begon in 2008, nadat bleek dat bestaande rapporteringsoplossing niet langer voldeed aan de vereiste noden. Een uitgebreide proof-of-concept met IBM (Cognos), SAP (Business Objects), MicroStrategy, Information Builders en Pentaho moest uitsluitsel bieden.

Geen enkele leverancier kon uiteindelijk tegemoetkomen aan de volledige lijst met specificaties van Brussels Airport. Maar de mogelijkheden om met Pentaho eenvoudig en kostvriendelijk dagelijkse snapshots te voorzien van hun SyBase IQ datawarehouse en consistent rapporten aan te leveren over heel het bedrijf bleken doorslaggevend.

Brussels Airport vervangt niet alleen de rapportering, maar ook de bestaande ETL-infrastructuur. “Pentaho biedt ons minstens 80 tot 85 procent van de functionaliteit van de traditionele softwareleveranciers”, zegt Eric Vanasch, ICT Service Manager voor Brussels Airport, in een persbericht. “Daartegenover staan significante kostenbesparingen die naar schatting kunnen oplopen tot meer dan 350.000 euro.”

Brussels Airport zal op korte termijn aan de slag gaan met de data-integratie-, analyse, rapportering- en dashboardtools van de Pentaho BI Suite Enterprise Edition. Vier afdelingen, waaronder financiën, commercieel, operations en ict, zullen daarvan gebruik maken. De tools moeten bestaande Excel-spreadsheets en zo’n 200 Hyperion-rapporten vervangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content