Brussels Gewest lanceert portaalsite met eigen .brussels-extensie

© iStock

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een nieuwe portaalsite met de eigen internetextensie .brussels: www.be.brussels. Dit wordt de ‘digitale toegangspoort van het Gewest met een schat aan informatie’.

De portaalsite van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – die eerder te bereiken was op www.be.brussels.be – bevat vanaf nu de eigen internetextensie: www.be.brussels.

‘De extensie is een nieuwe manier om onze hoofdstad op alle digitale platformen uit te dragen’, verklaarde Brussels minister-president Rudi Vervoort. ‘Dankzij .brussels zijn de digitale handtekening van het Gewest en zijn merk nu op elkaar afgestemd. Dit komt onze identiteit beslist ten goede.’

De voornaamste spelers en partners van het Gewest, zoals de MIVB, Net Brussel, Actiris, Leefmilieu Brussels en VisitBrussels, zullen ook een nieuw .brussels-internetadres toebedeeld krijgen. Wie naar mivb.brussels surft, komt zo al terecht op de website van de vervoermaatschappij.

‘Een internetadres dat eindigt op .brussels roept associaties op met kosmopolitisme, meertaligheid, diversiteit, openheid, zelfrelativering, humor, kunst en sport’, meent Guy Vanhengel, Brussels minister van Externe Betrekkingen.

Smart City

Volgens Bianca Debaets, Brussels staatssecretaris voor Informatica en Digitalisering, biedt het internetadres ‘ons een sterk beeld dat onze ambitie om Brussel om te vormen tot een ‘Smart City’ kracht bij zet. Deze nieuwe benaming symboliseert de digitale innovatie, de digitale creativiteit en het digitale ecosysteem in Brussel.’

Van 2 oktober tot 3 november kunnen openbare instellingen en bedrijven die in België gevestigd zijn hun .brussels-domeinnaam laten registreren. Van 13 november tot en met 15 december kunnen particulieren dan hun domeinnaam laten registeren aan een ‘zeer democratische prijs’. Van 16 december tot en met 15 januari 2015 kan elk bedrijf of iedere particulier een domeinnaam naar keuze laten registreren. Vanaf 20 januari gebeurt dat dan volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content