Brusselse aanmeldingsregister werkt weer

Na de problemen van de voorbije dagen is it-dienstenbedrijf CTG er in geslaagd de technische problemen in het online aanmeldingsregister voor de Brussel op te lossen.

Na de problemen van de voorbije dagen is it-dienstenbedrijf CTG er in geslaagd de technische problemen in het online aanmeldingsregister voor de Brussel op te lossen.

Over wat nu precies de oorzaak was van de [technische problemen van het online aanmeldingssysteem voor de Brusselse Nederlandstalige scholen], daarover treedt Filip Gydé, managing director van CTG Belgium, niet in detail. Hij spreekt van een “samenloop van technische redenen”.

“Het goede nieuws is dat onze aanpassingen werken, de site weer online is en vooral dat er geen data verloren zijn gegaan.” Volgens Gydé worden de komende dagen alle dossiers nog eens individueel bekeken en de ouders die hun kinderen hebben aangemeld nog eens persoonlijk gecontacteerd om de gegevens te checken.

“Vóór we opnieuw online gegaan zijn hebben we alles nogmaals minutieus getest”, zegt hij. “U zal mij nu vragen: heeft u dat dan niet voor de lancering gedaan? Wel, ik kan u zeggen dat we daarin, ondanks de korte doorlooptijd van het project, meer dan de helft van onze tijd gestoken hebben, zowel bij ons als bij de klant. Ook hebben we loadtests gedaan die twee keer zo zwaar waren als de capaciteit die we de voorbije dagen moesten slikken.”

CTG en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (die bevoegd is voor het Nederlandstalige onderwijs in Brussel) blijven het systeem nu constant monitoren. “Hoewel alles weer draait naar behoren, willen er nu bovenop zitten als er alsnog iets zou mislopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content