Brusselse nachttaxi’s nu ook via smartphone te bestellen

© Belga

De taxi’s van Collecto – de nachtelijke aanvulling op het Brussels openbaar vervoer – zijn voortaan via de smartphone te bestellen. De bijbehorende app toont je de dichtstbijzijnde halte, het kortste traject en de weg van de taxi die jouw richting uit komt.

De taxi’s van Collecto brengen klanten ’s nachts van één van de tweehonderd Collecto-haltes naar een Brussels adres naar keuze. Prijs voor de klant: zes euro per persoon per rit, met een euro korting voor MIVB-abbonnees.

Vorig jaar werden 142.000 Collect-ritjes besteld, waar het Brussels Gewest 850.000 euro aan spendeerde. Het prijskaartje voor de overheid ligt dus gevoelig lager dan dat van een nachtelijk busnet, onderstreepte minister Pascal Smet (SP.A) bij de lancering van de app. Elke taxi vervoerde gemiddeld drie passagiers, vooral jongeren.

De nieuwe app is in het Nederlands, Frans en Engels beschikbaar voor Android – de iOS-variant volgt op 1 oktober. Voordelen ten opzichte van reserveren per telefoon – wat eveneens mogelijk blijft – is onder meer dat de klant een foto krijgt van de gekozen halte en een sms met het tijdstip waarop hij of zij ter plaatse moet zijn. De wachttijd zou beperkt moeten blijven tot maximum vijftien minuten. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content