B+S Card Service krijgt vaste voet in België

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De Duitse dienstverlener van betaaldiensten B+S Card Service zet een eerste stap op de Belgische markt door de overname van 10% van de Belgische betaalinfrastructuur van het Franse Hypercom.

De Duitse dienstverlener van betaaldiensten B+S Card Service zet een eerste stap op de Belgische markt door de overname van 10% van de Belgische betaalinfrastructuur van het Franse Hypercom.

Half november 2010 kondigde de Amerikaanse specialist in elektronische betaaloplossingen VeriFone Systems de overname aan van het Franse Hypercom, leverancier van technologie voor beveiligde elektronische betalingen, voor een bedrag van 485 miljoen $. Deze overnameoperatie (die in de 2e helft van 2011 wordt afgerond) had wel geen betrekking op de betaalactiviteiten, die in april werden afgestaan aan zijn landgenoot Ingenico, nummer 2 in de wereld voor elektronische betalingen.

Daarnaast kondigt Hypercom vandaag de overdracht aan van zijn activa in België aan het Duitse B+S Card Service. B+S is een dochteronderneming van de financiële groep Deutscher Sparkassenverlag en verleent betaaldiensten met actieve kaart in verschillende Europese landen.

Door deze operatie verwerft B+S ongeveer 8.000 betaalterminals, vooral in kleine en middelgrote ondernemingen, terwijl het lokale klantendienstpersoneel wordt overgenomen. Door deel uit te maken van de groep Deutscher Sparkassenverlag denkt de onderneming in de toekomst bijkomende prestaties te kunnen bieden aan haar Belgische klanten, naast de verhuur van terminals.

“Ons aanbod als unieke dienstverlener stelt ons in staat om de betalingen met kaart aanzienlijk te vereenvoudigen, aldus Matthias Kaufmann, zaakvoerder van B+S. De overname van de Belgische infrastructuur vormt voor ons een belangrijke extra stap in het kader van onze Europese expansiestrategie.” B+S telt ongeveer 450 medewerkers en biedt betaaloplossingen in de belangrijkste Europese landen, vooral in het oosten en op het vasteland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content