BSB noteert erg sterk 2008

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Tot dusver nog weinig crisisberichten bij het Waals-Brabantse it-dienstenbedrijf BSB. De resultaten van 2008 waren degelijk.

Tot dusver nog weinig crisisberichten bij het Waals-Brabantse it-dienstenbedrijf BSB. De resultaten van 2008 waren degelijk.

De omzet van BSB is met een derde gegroeid, tot 21,8 miljoen euro. Dat is 12 procent meer dan bij de beursintroductie op Alternext werd vooropgesteld. In de licentieverkoop werd een groei genoteerd van 80 procent. De bedrijfwinst verdubbelde tot 1,6 miljoen euro.

België en Luxemburg maken 77 procent uit van de omzet. Dat betekent dat de Franse markt voor BSB stilaan belangrijker wordt. Na de beursintroductie had BSB aangekondigd uit te zullen breiden naar nieuwe geografische zones middels overnames. Dat plan heeft het bedrijf nu even in de koelkast gestoken, omdat het economische klimaat te onvoorspelbaar is.

Niet dat het bedrijf er voorlopig last van heeft. Het bedrijf zag zijn personeelsbestand met 35 procent stijgen. “Ons orderboekje voor het eerste halfjaar van 2009 toont aan dat deze extra capaciteit nodig was”, aldus het persbericht. De prijzen houden stand en stijgen zelfs lichtjes. Enkel de activiteit asset management loopt licht terug. Desondanks zegt BSB even een “voorzichtige houding” aan te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content