BT België scoort 80 miljoen bij Europa

© Getty Images/iStockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Belgische afdeling van BT haalt het contract bij de Europese dienst EDEO binnen, voor de levering van WAN-diensten.

De Europese dienst voor extern optreden (EDEO) is een orgaan dat is ingesteld sinds het Verdrag van Lissabon om het buitenlands beleid van de Europese Unie uit te voeren. Om de EU-delegaties in meer dan 136 landen buiten Europa en de verschillende EDEO-kantoren via een privénetwerk te verbinden met het hoofdkantoor in Brussel, ging de dienst op zoek naar een netwerkleverancier.

De keuze is dus gevallen op de Belgische afdeling van BT die het daarbij haalde van 5 andere kandidaten. BT zal instaan voor de levering van de nodige WAN-diensten voor op z’n minst de komende 6 jaar. Wel geeft het bedrijf aan dat een deel van de opdracht (satellietcommunicatiediensten) zal uitbesteed worden. Met het contract is een totale waarde gemoeid van 80 miljoen euro exclusief btw. De raamovereenkomst kan na de initiële zes jaar overigens nog twee keer verlengd worden met telkens één jaar.

EDEO acht de lange looptijd gerechtvaardigd omdat het om een groot aantal afgelegen locaties gaat (meer dan 140) die verspreid zijn over de hele wereld. Bovendien moet de migratie op een operationeel netwerk gebeuren, wat technisch complex en tijdrovend is. De duur van een dergelijke migratie wordt geraamd op 12 tot 18 maanden. Als de opdracht slechts 4 jaar zou duren, zou het netwerk zich in een situatie van quasipermanente migratie bevinden, aldus EDEO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content