BT en Proximus rijven Europees miljoenencontract binnen

© reuters
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

BT mag de komende zeven jaar spraakdiensten leveren aan 21 grote Europese instellingen: goed voor meer dan 15 miljoen euro. Het is al het tweede miljoenencontract dit jaar dat de Europese Commissie gunt aan BT. Ook Proximus tankt samen met het Luxemburgse Post Telecom 17 miljoen euro.

Alle grote Europese instellingen, agentschappen en organen waaronder de Europese Commissie, de Europese Raad en het Europees Defensieagentschap vallen onder het VOICE II raamcontract voor vaste spraakdiensten. Dat contract werd door de Europese Commissie pas gegund aan BT, Proximus en Post Telecom. Het raamcontract loopt over zeven jaar en valt uiteen in twee loten: samen goed voor een geschatte waarde van 33 miljoen euro.

Een eerste lot werd gegund aan BT dat het van twee andere spelers haalde. BT zal vaste spraakdiensten leveren in België, Luxemburg en Straatsburg en maakt hiervoor gebruik van het BT One Voice portfolio op basis van SIP. Op die manier wordt ook een basis gelegd voor samenwerkingstools als instant messaging, presence en video. In totaal vertegenwoordigt de deal voor BT meer dan 15 miljoen euro. Het is trouwens al het tweede grote raamcontract dit jaar voor de netwerkspeler. In maart haalde het bedrijf ook al het contract binnen voor internettoegang.

Een tweede lot van VOICE II is gegund aan ‘Temporary Association Europarcom’: een consortium van Proximus en het Luxemburgse POST Telecom. Het gaat dan om extra lijnen in Luxemburg met inbegrip van de nodige apparatuur en diensten. Dat lot vertegenwoordigt een waarde van bijna 18 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content