BT gaat Europese overheidscloud bouwen

. © IDG
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

BT kondigt twee nieuwe contracten met de Europese Commissie aan voor de levering van publieke en private clouddiensten aan 52 grote Europese instellingen, agentschappen en organen – waaronder het Europese Parlement, de Europese Raad en het Europees Defensieagentschap.

Beide raamwerkcontracten, die in december werden toegekend, hebben een looptijd van vier jaar met een gecombineerde waarde van meer dan 24 miljoen euro. Nu de gunning definitief is, start BT met de implementatie van de gecontracteerde private clouddiensten, en wordt het bedrijf één van de vijf aangewezen leveranciers die zullen strijden om publieke cloudprojecten.

Dit is het derde en respectievelijk vierde raamwerkcontract dat in 2015 door de Europese Commissie aan BT werd toegewezen, waarbij elk contract werd voorafgegaan door een publieke aanbesteding.

Het speciaal ontworpen, onderliggende technologische platform voldoet aan de strenge eisen van de EU op het gebied van regelgeving, beveiliging en privacy. Het combineert de snelheid en wendbaarheid van publieke clouds met de controle en veiligheid van private clouds aldus BT.

De diensten worden gehost in verschillende geografisch verspreide datacenters binnen de Europese Unie. Dit resulteert volgens BT in een flexibel, veerkrachtig platform en garandeert dat alle klantinformatie binnen de Europese Unie blijft. De diensten zullen geïntegreerd en beheerd worden vanuit BT’s Compute Management System (CMS).

Afgelopen augustus tekende BT een ander contract met de Europese Commissie, met een waarde tot 15,2 miljoen euro voor een periode van zeven jaar. Dat contract omvatte spraakdiensten voor 21 grote Europese instellingen, agentschappen en organen.

Dit volgde op een ander groot contract dat werd getekend in maart 2015 – met een maximale waarde van 55,7 miljoen euro voor vijf jaar – voor het leveren van dedicated internettoegang voor alle belangrijke Europese instellingen, agentschappen en organen in 28 lidstaten.

BT levert al meer dan een decennium diensten aan de Europese Unie en bouwt hiermee voort op zijn expertise in het wereldwijd bedienen van regionale, nationale en internationale overheidsorganisaties.

In samenwerking met Dutch IT Channel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content