BT Telindus relatie loopt af

BT België sluit geen nieuwe contracten meer af met Belgacomdochter Telindus. “Vroeger was dat geen probleem, maar vandaag voelen we niet de behoefte om Belgacom sterker te maken,” aldus general manager Michel De Coster van BT Benelux.

BT België sluit geen nieuwe contracten meer af met Belgacomdochter Telindus. “Vroeger was dat geen probleem, maar vandaag voelen we niet de behoefte om Belgacom sterker te maken,” aldus general manager Michel De Coster van BT Benelux.

Michel De Coster wijst er wel op dat de huidige samenwerkingscontracten uiteraard gerespecteerd zullen worden. “Partners veranderen nu eenmaal. Zo hebben we nu een betere relatie met Atos Origin.” De overname van de Belgische integrator INS is niet te vergelijken met het inpalmen van Telindus door Belgacom, of van Getronics door KPN, maar wijst wel op het groeiende belang van integratiediensten bij telecomdienstenleveranciers. INS telt in totaal 225 medewerkers en staat voor een omzet van 27,9 miljoen euro. In de Belgische vestigingen in Erembodogem en Ottignies Louvain-la-Neuve werken zowat 150 personen die vooral bedreven zijn in bekabeling, lan-netwerken en ip-telefonie. “We werken al samen op enkele projecten zoals bij koerier- en postdienst TNT en het callcenterbedrijf Sitel.” Hoeveel voor de overname betaald is, wordt niet vrijgegeven.

Het is duidelijk dat het BT eveneens gaat om het binnenhalen van gespecialiseerde medewerkers. “We hebben enorm veel werk. INS moet ons helpen bij integratieprojecten.” BT heeft nogal wat ‘kleinere contracten’ van 1 tot 1,2 miljoen euro lopen. Toch zal INS “in een eerste fase niet meteen geïntegreerd worden. We gaan uiteraard wel samenzitten rond gezamenlijke aankopen en ‘account development’.” INS is partner van Cisco, Citrix en Microsoft. Ook op het vlak van videotoepassingen heeft het knowhow in huis. “We gaan nu na hoe we kunnen samenwerken voor klanten zoals KBC en Solvay,” aldus Michel De Coster.

BT mikt vooral op internationale corporate ondernemingen en multinationals. Een tiental klanten staan dat ook voor 60 procent van de omzet. Die bedroeg in 2005 zonder de overname van Infonet 147 miljoen euro. BT België haalde onlangs het contract binnen voor het wereldwijde mpls-netwerk van Arcelor Mital, goed voor zo’n 25 miljoen euro. Arcelor zelf was al een klant van BT.

Voor BT België is INS de eerste overname van een integrator. Het zal ongetwijfeld uitkijken naar een grote netwerkintegrator. Eerder werd Dimension Data al als mogelijk overnamedoelwit geciteerd. Didata werkt vandaag al intensief samen met BT, onder andere voor de uitrusting van alle kantoren van het nieuwsagentschap Reuters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content