BTR Services krijgt bescherming tegen schuldeisers

Het Boomse ICT-bedrijf BTR Services krijgt bescherming tegen schuldeisers. Het bedrijf heeft schulden bij de overheid, maar hoopt op beterschap nu de rechtbank een WCO heeft toegekend.

Het Boomse ICT-bedrijf BTR Services krijgt bescherming tegen schuldeisers. Het bedrijf heeft schulden bij de overheid, maar hoopt op beterschap nu de rechtbank een WCO (Wet op de continuïteit van de onderneming) heeft toegekend.

Door de WCO, vergelijkbaar met chapter 11 in de VS, krijgt het bedrijf gedurende drie maanden bescherming tegen schuldeisers. De rechtbank van Koophandel in Antwerpen stemde hier op 29 november mee in.

BTR Services heeft naar eigen zeggen moeite om btw-bijdragen, bedrijfshoofheffingen en RSZ tijdig te betalen. Het bedrijf, opgericht in 2005, was vooral actief in de financiële sector, maar de crisis in combinatie met de opzeg van de kredietlijnen en de gevolgen van de BASEL III implementatie doen het bedrijf nu naar adem happen. In april schreef Data News al over de hestructurering die sinds begin dit jaar werd doorgevoerd.

Bredere klantengroep “Eind vorig jaar heeft BTR Services zijn strategie ten gronde bijgestuurd en zijn focus verlegd. Zo leveren wij vandaag tal van geavanceerde diensten zoals Paperless Office, Legacy Migrations en Open Source in the Datacenter. Daardoor is ons klantenbestand beduidend verbreed. Wij stellen vast dat er in sectoren zoals transport, retail, social en industrie grote interesse is voor de nieuwe diensten en producten. Een reeks nieuwe projecten werd inmiddels opgestart,” aldus gedelegeerd bestuurder Luc Vandergoten.

Op zoek naar akkoord (of investeerder) In het algemeen is Vandergoten positief. “De reden dat we maar drie maanden hebben gevraagd is omdat de hestructurering zelf achter de rug is. Nu hebben we drie maanden om tot een akkoord te komen met de overheidsschuldeisers. In mei hadden we al een akkoord met de RSZ, maar met de FOD Financiën lukt dat nog niet.” Volgens Vandergoten lopen er ook gesprekken met buitenlandse investeerders, al is dat geen noodzaak als er een akkoord kan worden bereikt. Vandaag werken er ongeveer zeventig mensen voor BTR Services.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content