Bull Belux groeit als kool

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Bull haalt in België en Luxemburg een omzetgroei van 61 procent en een winststijging van 30 procent.

Bull haalt in België en Luxemburg een omzetgroei van 61 procent en een winststijging van 30 procent.

“Ik prijs me in deze tijden gelukkig dat wij meer dan de helft van onze omzet halen in de publieke sector”, lacht Saskia Van Uffelen, ceo bij Bull Belux. Het Franse bedrijf heeft op groepsniveau in 2008 een omzet gehaald van 1,12 miljard euro, 1,4 procent meer dan vorig jaar. De EBIT steeg met 8,3 procent tot 30 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 5,6 miljoen euro, 21,7 procent meer dan vorig jaar.

En ook in België ging het goed, met 61 procent meer omzet tot 53 miljoen euro en 30 procent meer EBIT tot 1,3 miljoen euro. Zonder het effect van de overname van het detacheringsbedrijf CSB Consulting zou de omzetgroei 38 procent geweest zijn. Door die overname steeg het personeelsbestand trouwens van 110 naar 241 mensen.

“We hebben weer een gezonde mix van infrastructuur en services”, vindt Van Uffelen. “En de mainframe is nog niet dood. Eind vorig jaar hebben we nog 2 mainframes moeten installeren, dat is veel is die wereld.” Los van CSB Consulting bedraagt de verdeling tussen services en infrastructuur ongeveer 60-40.

65 procent van de omzet haalt Bull Belux bij de overheid. “Er zijn overheidsdiensten die al 30 jaar klant zijn, toch vrij uitzonderlijk.” Ook voor de komende maanden kijkt Van Uffelen naar de publieke sector. “We willen enerzijds onze ‘footprint’ vergroten bij bestaande klanten, maar kijken nu ook meer ten noorden van de taalgrens. Daarvoor hebben we onlangs ons Gentse kantoor opgericht.”

Van Uffelen rekent dit jaar – ietwat verrassend – op dubbelcijferige groei. “We moeten niet teveel zeuren over de crisis. Ik zie erg veel opportuniteiten.” Bull Belux moet ook 15 à 20 procent groeien in het personeel, “in alle lagen van de organisatie.”

Nieuwe overnames sluit Van Uffelen niet uit, zeker op groepsniveau. In de Belux verwacht ze voorlopig voldoende werk te hebben met de integratie van CSB. “Traditioneel duurt zoiets 3 jaar.”

Een uitgebreid gesprek met Saskia Van Uffelen leest u in het volgende nummer van Data News.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content