Barco breidt ClickShare-aanbod uit met videobalk

ClickShare Bar © Barco
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Barco lanceert de ClickShare Bar: een ‘videobalk’ die draadloos vergaderen mogelijk maakt in kleine tot middelgrote vergaderruimtes.

Met de introductie van de ClickShare Bar biedt Barco nu ook een oplossing om kantoren te moderniseren met video-first vergaderruimtes om hybride werken helemaal mogelijk te maken. Het alles-in-één apparaat breidt de bestaande ClickShare-ervaring uit met audio- en videomogelijkheden. Audiofuncties zoals ruisonderdrukking en akoestische echo-onderdrukking zorgen ervoor dat alleen de essentiële audio-input wordt vastgelegd. Aan videokant moeten mogelijkheden als speaker framing, group framing of andere aangepaste weergaves er voor zorgen dat alle deelnemers aan een vergadering overal en altijd optimaal weergegeven worden. Barco hoopt dat het installatiegemak, de flexibiliteit én de lagere TCO – naast het display is maar één ander ‘meeting’-toestel meer nodig – bedrijven over de streep zal trekken.

Twee modellen

De ClickShare Bar is verkrijgbaar in twee modellen. De ClickShare Bar Core biedt alle essentiële samenwerkingsfunctionaliteit, gecombineerd met audio en video van hoge kwaliteit. De Pro-variant voegt extra functionaliteiten toe, zoals meer geavanceerde AI speaker framing, interactiviteit (touchback, annotatie en blackboarding) en een bekabelde dock voor het delen van 4K-content en alternatieve connectiviteit.

‘De wereld van werk is de laatste 5 jaar drastisch veranderd, wat bedrijven ertoe heeft aangezet hun werkplek te transformeren. Om tegemoet te komen aan de vereisten voor hybride werk van hun werknemers, herbekijken organisaties hun bedrijfscultuur, fysieke werkruimte en investeringen in technologie. In die context zijn oplossingen om vergaderruimtes op een snelle, efficiënte en flexibele manier van video te voorzien een must voor bedrijven en hun IT-managers’, zegt Stijn Henderickx, EVP Meeting Experience bij Barco.

Voor Barco is de introductie van de videobalken een belangrijk moment. ClickShare wordt al jaren gezien en gelauwerd als een innovatieve oplossing om draadloos te presenteren: een ClickShare-dongle prik je in een laptop in waarna je met een druk op de knop draadloos kan presenteren op een extern scherm in de vergaderruimte. Afwachten of Barco er in slaagt om dit momentum ook door te trekken naar de nieuwe videobalken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content