‘Bytedance sluit TikTok-deal met Oracle’

'Bytedance sluit TikTok-deal met Oracle'

Het Chinese techbedrijf Bytedance heeft een deal gesloten met Oracle over de activiteiten van video-app TikTok in de Verenigde Staten, zegt iemand die bekend is met de kwestie tegen persbureau Reuters.

Bytedance onderhandelt met diverse partijen om TikTok van de hand te doen sinds de Amerikaanse president Donald Trump vorige maand dreigde de video-app te verbieden als die niet zou worden verkocht. Het Chinese bedrijf heeft voor de deal goedkeuring nodig van de regeringen van de Verenigde Staten en China.

De deal zal niet plaatsvinden in de vorm van een verkoop, maar een herstructurering, aldus de bron. Onduidelijk is hoeveel van TikToks activiteiten in handen blijven van Bytedance en zijn investeerders. Oracle wordt de technologiepartner van Bytedance en zal de gebruikersdata van TikTok in de VS beheren, zegt de bron.

ByteDance en Oracle reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar. Het Witte Huis weigerde een reactie te geven.

Microsoft maakte eerder op zondag (lokale tijd) bekend dat de keuze niet op haar was gevallen. “We zijn ervan overtuigd dat ons voorstel goed zou zijn geweest voor de gebruikers van TikTok en tegelijkertijd de nationale veiligheidsbelangen zou beschermen”, zei Microsoft in een verklaring.

Supermarktconcern Walmart die zich bij het bod van Microsoft had aangesloten, zei zondag dat het geïnteresseerd blijft in een belang in TikTok. Het bedrijf zegt verdere besprekingen te zullen voeren met de leiding van Bytedance en andere geïnteresseerde partijen. “We weten dat elke goedgekeurde deal alle zorgen moet wegnemen die leven over regelgeving en nationale veiligheid”, zei Walmart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content