CA koopt Hyperformix

CA doet dat om zijn productportfolio voor virtualisatiebeheer te vergroten.

CA doet dat om zijn productportfolio voor virtualisatiebeheer te vergroten.

Hyperformix is een leverancier van software voor capaciteitsbeheer van dynamische fysieke, virtuele en cloudgebaseerde ict-infrastructuur. Met de ingelijfde software hoopt CA zijn klanten te helpen bij het virtualiseren van minder voor de hand liggende serverinfrastructuur, schrijft Computable.

Volgens het softwarebedrijf lukt het veel organisaties namelijk niet om meer dan 20 tot 30 procent van hun serverpark te virtualiseren. Met de ingelijfde technologie kunnen klanten van CA beter voorspellingen doen over hun gevirtualiseerde infrastructuur en deze beter beheren. Dat kan zorgen voor een betere benutting van hardware, software en netwerken.

Voor beheersoftwarehuis CA Technologies is dit de zoveelste overname sinds begin 2009. Eerder lijfde het bedrijf 3Tera, Cassatt, NetQoS, Nimsoft, Oblicore, Arcot Systems en 4Base Technology in. Die overnames waren voornamelijk gericht op het verwerven van technologie voor het beheren van cloudinfrastructuren.

De partijen verwachten dat ze de overname voor het eind van 2010 kunnen afronden. Dan zullen de medewerkers en de producten van Hyperformix worden geïntegreerd in CA’s productgroepen Virtual, Service Automation, Service Assurance en Cloud. Het is niet bekend hoeveel geld met de overname is gemoeid.

Bron: Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content