CA Technologies koopt ITKO

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Met ITKO verwerft CA Technologies test- en simulatiesoft voor gedistribueerde toepassingen.

CA Technologies bereikte een akkoord met ITKO, een bedrijf in privé-eigendom, voor een overname voor 330 miljoen dollar in cash. ITKO werd in 1999 opgericht op basis van software voor het intensief testen van een ’trading network’.

Vandaag biedt ITKO’s LISA suite de tools om gedistribueerde (‘composite’) toepassingen te testen in een gesimuleerde omgeving, inclusief cloudomgevingen. Op die wijze kunnen zowel problemen tussen componenten als in de code worden opgespoord, met onder meer een snellere time to market tot gevolg. Volgens ITKO wordt de software ook in toenemende mate aangewend om eventuele overzettingen naar cloudomgevingen te testen, zonder reëel een beroep op die clouddiensten te moeten doen. Ook bieden de tools de mogelijkheid om verschillende aspecten in de levenscyclus van een toepassing, zoals ontwikkeling, testen en operaties samen te brengen, aldus CA Technologies.

In de 12 maanden voor de overname stelt ITKO een omzet van ca. 39 miljoen dollar te hebben geboekt en ‘hogelijk winstgevend’ te zijn. Het bedrijf telt meer dan 125 klanten, waaronder onder meer Oracle, American Airlines en Citigroup.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content