CA World: wolken in de woestijn

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Ook CA World in Las Vegas stond volop in het teken van ‘cloud …

Ook CA World in Las Vegas stond volop in het teken van ‘cloud computing’, met een falanx van nieuwe tools om deze vorm van ict-dienstverlening makkelijk(er) ingang te laten vinden in grote en middelgrote bedrijven.

Als anderhalf jaar geleden ceo Bill McCracken de strategie van CA Technologies inzake de cloud schetste, dan was CA World 2011 het event waar de producten hun opwachting maakten. Naast eigen ontwikkelingen, valt daarbij op de gekochte technologieën veel meer dan in het CA van weleer, worden geïntegreerd en uitgebouwd.

Voor McCracken gaat het voor de gebruikers om ‘modelleer’ (model), ‘assembleer’ (assemble), ‘automatiseer’ (automate) en ‘controleer’ (assure), met daarbij tevens geïntegreerde security. Same, stelt hij, vormt dit het CA Technologies ‘Business Service Initiative’ dat toelaat om snel – “at the speed of business” – nieuwe diensten te ontwerpen en samen te stellen uit bestaande elementen, snel en automatisch uit te rollen en vervolgens te controleren om alles naar behoren werkt (en oplevert).

Op deze CA World werd een rist producten voorgesteld, waaronder Cloud 360 (om bestaande toepassingen te ontsluiten naar de cloud), de Cloud Commons (nu ook een ‘markt’), Automation Suite for clouds (nieuwe versie) en Application performance Management (nieuwe versie). Tevens werden securitydiensten (ID en ‘federation’) ‘as a service’, onder deel van de Cloudminder familie aangekondigd. Voor het hoger management in bedrijven brengt CA Technologies voorts een nieuw ‘dashboard’, Executive Insight for Service Assurance.

Overigens kon CA Technologies bij de invulling van zijn cloudstrategie ook ruim putten uit de eigen ervaring, opgedaan tijdens de uitbouw van een eigen cloud-infrastructuur – op zichzelf al een interessant verhaal.

Voortbouwend op de 35 jaar ervaring in de mainframe wereld, werd tevens uitgebreid aandacht besteed aan nieuwe vormen van mainframesoftwaredistributie en -beheer. Voor dat laatste werd de tweede versie van de Mainframe Chorus beheersoftware aangekondigd, met na faciliteiten voor de rol van databasebeheer nu ondersteuning voor security/complance en opslagbeheer. Mainframe Chorus moet tevens een oplossing bieden voor een nieuwe generatie mainframebeheerders, en op termijn zelfs het beheer van non-CA mainframe producten en niet-mainframe omgevingen aankunnen.

Wel zinderen de perikelen uit het verleden nog na, met een nagelnieuwe president voor EMEA, Marco Comastri, die ronduit stelt dat CA Technologies ook in de huidige economie nog groei in zijn mars heeft. Immers, “als CA Technologies nog maar de positie zou innemen die het toekomt, zou dat al een groei vertegenwoordigen”, en dat geldt ook, stelt hij uitdrukkelijk, voor de Benelux-regio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content