Californië wil encryptie op smartphones verbieden

© iStock

De wetgevers in de staat Californië willen een verbod op de verkoop van smartphones met ingebouwde encryptie. Voor dat doel is nu een wetsontwerp gemaakt dat dit soort telefoons in de ban doet.

Het gaat om toestellen met een encryptie die onkraakbaar is, tenzij de gebruiker een sleutel gebruikt. Het verbod zou al op 1 januari 2017 moeten ingaan. Het ontwerp voor wet 1681 is ingediend door de democraat Jim Cooper.

Volgens de nieuwe wet moet het mogelijk zijn dat ook anderen dan de gebruiker toegang kunnen krijgen tot de gegevens is de telefoon. Cooper denkt in dit verband aan de fabrikant van de telefoons zelf en aan de leverancier van de systeemsoftware die er op gebruikt wordt.

Opmerkelijk

Het is opmerkelijk dat een democraat deze wet heeft voorgesteld, omdat die partij doorgaans een wat liberaler standpunt heeft dan de republikeinen. Mocht de wet worden aangenomen, dan zal in de hele staat Californië geen enkele iPhone meer verkocht mogen worden. Ook een aantal modellen van Samsung zou dan uit de winkel moeten verdwijnen.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content