Call of Duty moordt wereld uit

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Het nagelnieuwe spel ‘Call of Duty: Black Ops’ van Activision zet …

Het nagelnieuwe spel ‘Call of Duty: Black Ops’ van Activision zet in een mum van tijd verbijsteringwekkende cijfers neer, bericht TechWorld.

Volgens een teller in het spel werden in nog geen drie weken tijd al meer ‘kills’ in het spel genoteerd dan er mensen op aarde zijn, in casu meer dan 6,9 miljard virtuele doden. De spelfiguren bevolkten dan ook een wereld waar meer dan 138 miljard virtuele kogels werden verschoten (waarvan 561 miljoen dodelijke schoten in het hoofd), naast ca. 528.000 ton fragmentatiegranaten en meer dan 50.000 ton C4 kneedexplosieven die in het rond vlogen. TechWorld is zo vrij dat tonnage te vergelijken met het gewicht van de Eiffeltoren, die op ongeveer 10.000 ton afklokt…

Overigens werden ook nog haast 80 miljoen spelers dodelijk in de rug gestoken. Cumulatief zouden de spelers al meer dan 8.000 jaar in de spelomgeving hebben doorgebracht.

Wellicht nog opmerkelijker zijn de dollarcijfers. Zo zou in het spel zelf al het virtueel equivalent van 233 procent van het Iers bruto binnenlands product in dollars zijn uitgegeven. Wat echte dollars betreft, zou ‘Call of Duty: Black Ops’, in de eerste vijf dagen wereldwijd een omzet van 650 miljoen hebben gedraaid. En dat is een cijfer om echt van achterover te vallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content