Callatay & Wouters: ‘offshoring’ in Wallonië
De Belgische specialist in bancaire software Callatay & Wouters wil in Marche-en-Famenne een ‘software factory’ openen die tegen 2010 100 mensen in dienst zal nemen.
De Belgische specialist in bancaire software Callatay & Wouters wil in Marche-en-Famenne een ‘software factory’ openen die tegen 2010 100 mensen in dienst zal nemen.
Callatay & Wouters, de Brusselse ontwikkelaar en integrator van it-oplossingen voor de banksector, bestaat 15 jaar en heeft de wind in de zeilen. Het bedrijf stelt 520 mensen tewerk (120 rekruteringen in 2007), waarvan bijna 30 procent in ontwikkeling en de overige in integratie en zette vorig jaar een omzet neer van 57,4 miljoen euro, een stijging met 24%. Het bedrijf heeft ongeveer 40 banken in 15 landen als klant.
Om die groei te ondersteunen wil het bedrijf een ontwikkelingscentrum oprichten in Marche-en-Famenne (provincie Luxemburg) om er zijn programma’s (waaronder Thaler) aan te passen aan de specifieke behoeften van de klanten via de snelle ontwikkelingsmethodiek Scrum. Het centrum opent de deuren begin oktober en zal in een eerste periode 25 informatici tellen, hoofdzakelijk bachelors (werden aangeworven op 13 juni). Aanvankelijk zullen die onderdak vinden in gehuurde kantoren waarna het naar het wetenschapspark van Aye gaat. Tegen 2010 moet het centrum 100 werknemers tellen.
Marche lijkt een verrassende keuze, maar Renaud Winand, head of R&D van Callatay & Wouters zegt dat alle mogelijkheden “zonder taboes” werden onderzocht. Brussel werd snel van de lijst geschrapt – “Om de specifieke sfeer die er heerst te bewaren ” – net als Vlaanderen (schrijnend gebrek aan informatici). Er werd ook gedacht aan offshoring (India bvb.) en nearshoring (Callatay beschikt over een centrum in Casablanca). Maar Idelux, de intercommunale voor regionale ontwikkeling zou “de deur onmiddellijk wijd open hebben gezet, zodat we het dossier snel konden afronden.”
Net als veel it-bedrijven hecht Callatay & Wouters veel belang aan de kwaliteit van de werkomgeving en een beter evenwicht tussen privé-leven en werk. Bovendien lijkt er in de Waalse regio een belangrijke pool van resources aanwezig te zijn. Het wetenschapspark van Aye is van plan een incubator op te richten in samenwerking met de universiteit van Luik en bovendien “willen we over 3 tot 4 jaar een hogeschool oprichten in de streek rond Marche”, aldus de burgemeester van Marche-en-Famenne, André Bouchart. In een straal van 50 km rond Marche wonen inderdaad 1,7 miljoen mensen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier