‘Callataÿ & Wouters’ verdwijnt

Eén van de vaandeldragers van de Belgische softwaresector verandert zijn naam in Sopra Banking Software. Dat gebeurt acht maanden na de overname door de Franse groep Sopra.

Eén van de vaandeldragers van de Belgische softwaresector verandert zijn naam in Sopra Banking Software. Dat gebeurt acht maanden na de overname door de Franse groep Sopra.

Op 16 februari kondigde de bouwer van software voor de financiële sector Callataÿ & Wouters de overname door de Sopra-groep aan. Sinds enkele weken toont de website van het bedrijf al een nieuw logo van ‘Sopra Banking Software’. Die naamsverandering is vanaf nu officieel.

Het is het einde van een tijdperk voor het Brusselse bedrijf, dat in 1983 opgericht werd door Didier de Callataÿ en Godefroid de Wouters. Met een omzet van bijna 88 miljoen euro in 2011 en een sterke groei in de voorbije jaren maakte het bedrijf internationaal indruk. Dat deed het vooral met zijn topproduct, Thaler, een soort erp voor de bankwereld.

Een einde van een tijdperk dus, maar niet het einde van het verhaal, aangezien Thaler, dat als merk blijft bestaan, voortaan samengevoegd is met de Evolan-oplossing van Sopra Group en Delta-Bank van Delta Informatique binnen een nieuw filiaal van de Sopra Group met een nieuwe naam, Sopra Banking Software. Er zullen zowat 1500 mensen werken.

Marc De Groote, ex-ceo van Callataÿ & Wouters, zou een belangrijke post moeten krijgen in de nieuwe structuur. De twee oprichter zullen zetelen in de raad van bestuur van het Belgisch-Franse bedrijf. Sopra Banking Software organiseert deze week een persconferentie om zijn strategie en ambities uit de doeken te doen. Wordt dus vervolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content