Cambio lanceert reserveringsapp

De autodeelorganisatie Cambio heeft een applicatie voorgesteld voor haar klanten met smartphones.

De autodeelorganisatie Cambio heeft een applicatie voorgesteld voor haar klanten met smartphones. Gebruikers kunnen via hun mobiele telefoon wagens of standplaatsen zoeken, wagens reserveren of reservaties aanpassen.

Wie slechts af en toe een auto nodig heeft, kan terecht bij autodeelorganisatie Cambio. Dat privébedrijf stelt in 27 Belgische steden in totaal meer dan 500 wagens ter beschikking voor haar klanten. Tot nog toe konden die klanten via het internet of per telefoon een rit reserveren, maar maandag stelde het bedrijf ook een applicatie voor de smartphone voor, zowel voor Androidtelefoons als voor de iPhone.

“Het grote voordeel is dat klanten nu nog gemakkelijker een auto zullen kunnen reserveren of die reservatie aanpassen”, zegt manager van Cambio Vlaanderen, Geert Gisquière, “maar de applicatie heeft extra voordelen. Ben je bijvoorbeeld van Leuven en kom je met de trein naar Gent, dan stuurt de GPS-functie je in Gent meteen naar de dichtstbijzijnde standplaats met beschikbare wagens.”

Gebruikers kunnen de Cambiowagens bovendien quoteren op basis van de properheid ervan. Het autodeelbedrijf kan dan in extra onderhoud voorzien.

“De applicatie is al even in een testfase beschikbaar voor de iPhone-gebruikers. Die blijkt aan te slaan, want er zijn al 700 gebruikers op een totaal klantenbestand van circa 15.000 mensen in ons land. Nu lanceren we de beide applicaties samen officieel en hopen we dat onze klanten er de weg naartoe vinden”, aldus Gisquière.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content