Canon blijft innoveren

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Op IrisLink werden traditiegetrouw de nieuwe producten getoond die Iris dit jaar op de markt brengt. Het bewijs dat de overname door Canon geen rem zet op de vernieuwing?

Op het jaarlijkse IrisLink-evenement in Louvain-la-Neuve werden traditiegetrouw de nieuwe producten getoond die Iris dit jaar op de markt brengt. Het bewijs dat de overname door Canon geen rem zet op de vernieuwing?

IrisLink 2013 vormde ook de gelegenheid om de financiële resultaten van het afgelopen boekjaar op een rijtje te zetten. De cijfers voor dit boekjaar zijn nog niet officieel (zie onze website van 6/2) maar wijzen toch al op een aanzienlijke omzetdaling (van 100 miljoen euro), maar ook op een stabiele brutomarge (61,4 miljoen euro).

“Dit is het relevantste element om de prestaties van de onderneming in onze branche te meten”, aldus Peter de Muelenaere, voorzitter en CEO van Iris. “We tekenen ook een EBIT-winst van 4,7 miljoen € op en de netto liquide middelen bedragen 12,5 miljoen €, cijfers waar de vennootschap erg tevreden mee is.”

We zullen in dit artikel niet terugkomen op het overnamebod van Canon voor alle aandelen van Iris (een bod dat loopt van 6 februari tot 20 maart). Wel gaan we het hebben over de geplande nieuwe producten voor dit jaar.

Op bedrijfsniveau komt versie 4 van de oplossing voor intelligente documentherkenning ‘IRISXtract for Documents’ op de markt, met vooral een verbeterde gebruikersinterface en dus meer gebruiksgemak.

‘IRISPowerscan 10’, de scansoftware voor grote volumes, wordt in het 1e kwartaal in bètaversie gelanceerd en zou in het 3e kwartaal op de markt moeten komen. Opvallend in deze nieuwe versie is vooral een vereenvoudigde interface en de integratie van nieuwe technologieën, zoals de checkmark recognition.

Tot slot komt ‘Iris Document Server’, de oplossing om documenten te converteren, te indexeren en te comprimeren, in het 4e kwartaal uit in versie 10, met als grote nieuwigheid de toegang in de vorm van een webapplicatie.

Particulieren

Voor particulieren onthulde Iris onlangs zijn ‘IrisPen Express 7’, de natuurlijke uitloper van de ‘digitale stabilo’-oplossing die al in ’94 gelanceerd werd. Maar de grootste – en zeker de spectaculairste – vernieuwing is de ‘Iriscan Mouse’, die muis- en scannerfuncties combineert in één randapparaat.

Je moet maar met de muis over een document gaan, de delen bepalen die je wilt scannen, en het document wordt onmiddellijk gedigitaliseerd (tekst en afbeeldingen), herkend dankzij de OCR-technologie van het bedrijf zelf (herkenning van maar liefst 130 talen) en dan door een eenvoudige drag & drop geïntegreerd in om het even welk Office bestand of gedownload in cloud.

Ook is het met een eenvoudige muisklik mogelijk om het document via e-mail of op sociale netwerken te versturen. Dertig jaar na de uitvinding van de muis in ’83 hervindt deze randapparatuur een tweede jeugd…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content