Capco wordt overgenomen door FIS

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Capco, de Antwerpse dienstenleverancier voor de financiële sector die geleid wordt door de flamboyante Rob Heyvaert, wordt overgenomen door zijn Amerikaanse sectorgenoot FIS. Capco was voor het grootste deel (70 procent) in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Symphony Technology Group, die zijn belang verkoopt voor minstens 290 miljoen dollar in contanten. Heyvaert en de rest van het management houden de komende 5 jaren hun belang van 30 procent. Nadien neemt FIS ook dat aandeel over voor een niet nader genoemd bedrag.

Capco, de Antwerpse dienstenleverancier voor de financiële sector die geleid wordt door de flamboyante Rob Heyvaert, wordt overgenomen door zijn Amerikaanse sectorgenoot FIS.

Capco was voor het grootste deel (70 procent) in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Symphony Technology Group, die zijn belang verkoopt voor minstens 290 miljoen dollar in contanten. Heyvaert en de rest van het management houden de komende 5 jaren hun belang van 30 procent. Nadien neemt FIS ook dat aandeel over voor een niet nader genoemd bedrag.

FIS levert, zo schrijft De Tijd, diensten aan ruim 14.000 instelling in meer dan 100 landen. Het draait dit jaar een omzet die waarschijnlijk boven de 5 miljard dollar zal uitkomen. Er werken meer dan 30.000 mensen.

Rob Heyvaert zal ook in de toekomst de leiding blijven waarnemen en deel gaan uitmaken van het directiecomité van FIS. Ook de rest van het managementteam van Capco blijft, net als de merknaam, ongewijzigd, althans de komende vijf jaren. De firma met zetel in Edegem telt zowat 1.000 werknemers.

“De overname van Capco vergroot de bestaande internationale aanwezigheid en het aandeel van FIS onder de grote financiële instellingen (…)”, aldus een persbericht. “We kunnen nog meer waarde bieden aan onze klanten dankzij de combinatie van de uitgebreide technologische oplossingen van FIS en het hoge kennisniveau en de wereldwijde expertise van Capco.”

De overname zou tegen het einde van het jaar worden afgerond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content