CapGemini België plant geen detacheringsdochter

In Nederland start CapGemini met Dunit, dat zelfstandige ict’ers bij klanten gaat detacheren. In België bestaan er volgens een woordvoerder geen plannen in die richting.

De nieuwe detacheringsdochter Dunit van CapGemini Nederland neemt direct een vliegende start. Het zet nu al 800 zelfstandige ict’ers met minstens vier jaar ervaring in bij 300 projecten. Het nieuwe detacheringsbedrijf prijst zicht op zijn website aan als “nieuw en ervaren tegelijk”. Het verwijst naar de “45 jaar ervaring opgedaan bij de nummer 1 IT dienstverlener” in Nederland. “Onze wens is te bouwen aan een organisatie die altijd en overal toegang biedt tot de best gekwalificeerde IT professionals. Het gemak van hedendaags zakendoen is daarbij erg belangrijk,” zegt Ronald Spaans, algemeen directeur van Dunit.

Het gaat al een tijdje slecht bij CapGemini Nederland. Afgelopen zomer kondigde het bedrijf een herstructurering aan die dit jaar afgerond wordt. Begin januari raakte bekend dat Capgemini in Nederland de lonen van honderden oudere werknemers wil verlagen. Dat plan is niet naar de zin van de Nederlandse vakbond FNV Bondgenoten .

“Capgemini heeft in België op dit moment geen plannen om een detacheringsfiliaal zoals Dunit in Nederland op te richten,” zegt een woordvoerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content