Capgemini bundelt expertise cybersecurity

© iStock

Cpgemini gaat wereldwijd alle expertise op het gebied van cybersecurity bundelen in een aparte divisie.

In de nieuwe Global Service Line worden alle 2500 cybersecurity-experts van Capgemini samengebracht, waaronder consultants, auditors, architecten, R&D-specialisten en ethische hackers

Focus op beveiliging SMACT

De experts kunnen gebruikmaken van een internationaal netwerk van vijf Security Operations Centers (SOCs) en een grote hoeveelheid technologiepartners. De divisie richt zich met haar diensten op organisaties die digitale transformaties op een veilige manier willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van de voordelen die SMACT-technologie biedt. SMACT staat voor social, mobile, analytics, cloud en Internet of Things (IoT).

Capgemini’s Cybersecurity Global Service Line richt zich op de beveiliging van IT-systemen, operationele technologie en ‘Internet of Things’-producten en -systemen. Daarnaast richt de divisie zich op het introduceren van nieuwe diensten die in meerdere landen tegelijkertijd kunnen worden aangeboden, zoals Hadoop security, software-defined data center security en security-diensten voor zowel private, publieke als hybride clouds. Ook staan nieuwe diensten op stapel waaronder Application Security Testing as-a-Service en Identity- en Access Management as-a-Service, waarmee organisaties een op cloud gebaseerde aanpak kunnen hanteren bij het uitrollen van beveiligingsoplossingen.

Nog onbekend terrein

“Cybersecurity is voor veel bestuurders nog onbekend terrein, waardoor er vaak pas achteraf over wordt nagedacht. Het toenemende aantal interfaces met de buitenwereld zorgt ervoor dat bedrijfsdata niet alleen toegankelijker wordt, maar ook gevoeliger voor cyberaanvalen”, zegt

Franck Greverie, Global Head of Cybersecurity van de Capgemini Group. De diensten die zijn divisie gaat ontwikkelen moeten ervoor zorgen dat organisaties beveiliging al borgen aan het begin van hun digitale transformatie. “Hiermee wordt het gehele cybersecurity-spectrum afgedekt. Van infrastructuur en endpoints tot en met de beveiliging van applicaties, gebruikers en data.”

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content